در این مقاله قصد داریم به چگونگی ساخت کپسول ژلاتینی بپردازیم.

کپسول های ژلاتینی سخت از دو بخش، درپوش و بدنه تشکیل شده اند. در طول ساخت کپسول ژلاتینی با استفاده از طیف وسیعی از تکنیک های مکانیکی مختلف دوز مورد نظر فرمولاسیون پر می شود و درپوش با فشار جاگذاری می شود.

در این مرحله دو نیمه کپسول به هم متصل شده اند و درپوش با بدنه همپوشانی دارد. به دلیل استحکام بین دو نیمه، جداسازی کلاهک و بدنه معمولاً در شرایط معمولی یا در استفاده بالینی رخ نمی دهد.

با این حال، طرح ‌هایی از کپسول ژلاتینی در دسترس هستند که در آنها دو نیمه از طریق فرورفتگی‌هایی در قسمت بیرونی بدنه و یا داخل کلاهک، به نوعی شبیه به یک مهر و موم مکانیکی ایجاد می‌کنند.

آب بندی کپسول های ژلاتینی

با استفاده از دو روش انجام می شود:

1. آب بندی نوار ژلاتینی. در این روش محلول رقیق ژلاتین به مرکز کپسول (بین دو نیمه) اعمال می شود که پس از خشک شدن، یک بست هرمتیک ایجاد می کند.

2. پلمپ هیدروالکلی. یک محلول هیدروالکلی (آب / اتانول 1:1) به مرکز کپسول (بین دو نیمه) اعمال می شود. ابتدا کپسول را نرم می کند و پس از 45 درجه سانتیگراد حرارت دادن، رابط فیوز می شود تا کاملا آب بندی شود. ساخت کپسول های ژلاتینی سخت با استفاده از روش پوشش دهی انجام می شود.

Capule-14

مراحل مختلف این امر به شرح زیر است:

آماده سازی محلول ژلاتین: در ابتدا یک محلول غلیظ ژلاتین (حدود 35 تا 40 درصد وزنی) در آب گرم غیر معدنی با هم زدن تهیه می شود. پس از انحلال پلیمر، خلاء روی ظرف اختلاط ایجاد می شود تا هوای داخل آن خارج شود.

ترکیب سایر اجزای کپسول ژلاتینی: سایر مواد کمکی ممکن است در محلول ژلاتین گرم شده گنجانده شوند. به عنوان مثال: رنگ‌ها: اغلب کپسول های ژلاتین سخت رنگی هستند تا خواص زیبایی شناختی را افزایش دهند.

همچنین به عنوان وسیله ای برای شناسایی محصول عمل کنند. برای این منظور رنگ انتخابی با غلظت لازم به محلول ژلاتین گرم شده اضافه می شود.

مواد مرطوب کننده / روان کننده ها: فرموله کردن کپسول های ژلاتینی سخت با سدیم لوریل سولفات (15/0 درصد وزنی) برای افزایش خواص مرطوب کنندگی پوسته کپسول ژلاتینی پس از تماس با محلول آبی مجاز است.

علاوه بر این، وجود سدیم لوریل سولفات در محلول ژلاتین گرم شده نیز نمناک شدن محلول ژلاتین روی پین های فلزی را در طول فرآیند تولید افزایش می دهد. این امر منجر به تولید کپسول های ژلاتینی با ضخامت یکنواخت می شود.

کنترل ویسکوزیته محلول ژلاتین:

پس از گنجاندن تمام اجزا در محلول ژلاتین گرم شده، ویسکوزیته محلول تغییر می یابد (کاهش پیدا می کند). کنترل ویسکوزیته به دلیل اینکه ضخامت کپسول را تنظیم می کند (معمولاً 100 میکرومتر) بسیار مهم است. با کاهش ویسکوزیته، ضخامت کپسول ژلاتینی کاهش می یابد.

ماشینی که برای تولید کپسول های ژلاتینی استفاده می شود از دو مجموعه میله تشکیل شده است که هر کدام شامل یک سری پین (که به صورت ستونی تراز شده اند) هستند که قبل از استفاده روغن کاری شده اند.

پین ها (یک مجموعه برای تولید درپوش و یکی برای بدنه کپسول) در ظرفی که حاوی محلول ژلاتین گرم شده (در دمای 35 تا 45 درجه سانتیگراد نگهداری می شود) فرو می روند.

پس از جذب محلول ژلاتین روی سطح پین ها، نوار حاوی پین ها برداشته شده و چرخانده می شود. کاهش دمای ژلاتین و عمل چرخش، باعث ژل شدن یکنواخت ژلاتین روی سطح پین ها می شود.

Capule-15

سپس پین ها از طریق خشک کن های که در آن هوا با رطوبت مورد نیاز از سطح فیلم ژلاتین عبور می کند، خشک می شوند. پس از آن، کپسول های ژلاتینی (سخت) از پین ها خارج شده و قبل از اتصال دو نیمه کپسول نهایی، به اندازه مناسب بریده می شوند.

خواص نهایی کپسول ژلاتینی:

کپسول های ژلاتینی در پایان ساخت باید دارای محتوای آب حدود 13-16 درصد وزنی باشند. این موضوع مهم به دلیل تأثیرات محتوای آب بر خواص مکانیکی کپسول ها است.

آب به عنوان یک نرم کننده برای ژلاتین عمل می کند تا اطمینان حاصل شود که خواص مکانیکی کپسول به اندازه کافی قوی است به طوری که کپسول در طول ساخت، جابجایی یا نگهداری، ترک نخورد یا به طور دائم تغییر شکل ندهد.

اگر میزان آب کمتر از مشخصات فوق باشد، پوسته کپسول ژلاتینی سخت شکننده شده و در اثر تنش ترک خواهد خورد. برعکس، اگر محتوای آب بیش از حد باشد، کپسول پس از قرار گرفتن در معرض تنش، تحت تأثیر پلاستیک قرار می‌گیرد و شکل خود را از دست می‌دهد.

بنابراین، مهم است که غلظت آب مورد نظر در مرحله خشک کردن کپسول ژلاتینی در فرآیند تولید به دست آید. علاوه بر این، ترجیح این است که کپسول ها در شرایطی نگهداری شوند که تأثیر منفی بر این پارامتر نداشته باشد.

طیف وسیعی از اندازه‌های کپسول موجود است که می‌تواند حجم مواد بین 0.20 تا 0.67 میلی‌لیتر را در خود جای دهد.تولید کپسول های رنگی نیاز به افزودن رنگ مناسب و عامل مات کننده (مانند دی اکسید تیتانیوم) در محلول ژلاتین گرم شده در طول فرآیند تولید کپسول دارد.

تا اینجا سعی کردیم در خصوص بحث شیرین ساخت کپسول ژلاتینی صحبت کنیم. در مقاله بعدی به بخش های دیگری از فرآیند ساخت کپسول ژلاتینی مثل: فرمولاسیون کپسول های ژلاتینی، پر کردن کپسول های ژلاتینی و …. خواهیم پرداخت.

Capule-16

مجموعه IRCAPSULE تلاش کرده است تا در ضمن آگاهی بخشی به مخاطبان و مشتریان خود، کپسول های ژلاتینی با کیفیت را به مشتریان عزیز خود، عرضه نماید.

برای کسب اطلاعت بیشتر و شماوره رایگان در خصوص کپسول های ژلاتینی، با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس : 09037316103

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *