چرا کپسول ژلاتینی هنوز هم انتخاب پیشرو برای تولید کنندگان است؟
از اوایل قرن نوزدهم، ژلاتین به دلیل ساختار مولکولی منحصر به فرد خود، انتخاب اول برای تولید کنندگان کپسول های نرم بوده است.
کپسولهای ژلاتینی، مصرف داروهای مایع را آسانتر میکنند و طعم آنها را پنهان میکنند پیشرفتهای جدید علمی در این حوزه همچنان الهامبخش و هیجانانگیز هستند.
در سال 1900 ژلاتین به عنوان یک ماده زیست سازگار برای صنعت دارو با رویکردی آینده نگر شناخته شد. داروساز Joseph Gérard Auguste Dublanc و شاگردش François Achille Barnabe Mothes در سال 1833 اختراع اولین کپسول را به ثبت رساندند.
فرم خالی کپسول با داروهای مبتنی بر مایع که توسط یک پیپت پر شد و سپس با یک قطره ژلاتین مهر و موم شد. اختراع آنها یک نیاز مهم و ضروری صنعت داروسازی را برطرف کرد و در سراسر جهان به رسمیت شناخته شد.
Mothes چند سال بعد به همکاری خود با Dublanc پایان داد اما او به ابداع و بهبود کپسولهای ژلاتینی و همچنین ثبت اختراعات بیشتر برای ساخت و استفاده از آنها ادامه داد.
یک مهندس شیمی جوان در سال 1930 انقلابی در زمینه کپسول های ژلاتینی ایجاد کرد. رابرت پائولی شرر از زیرزمین خانه پدر و مادرش در دیترویت برای طراحی یک دستگاه کپسول سازی چرخشی استفاده کرد و یک روش ساخت مقرون به صرفه را ارائه داد که دوزهای دقیق را نیز ارائه می کرد.
این اختراع در سال 1932 ثبت شد و در سال 1933 شرکت محصولات ژلاتین را تأسیس کرد که در سال 1947 به R.P. Scherer Corporation تبدیل شد.
شرکت او تا سال 1984 به بزرگترین تولید کننده کپسول های ژلاتینی در جهان تبدیل شد. در سال 1998، این شرکت بعنوان بخشی از یک شرکت بزرگتر با آن ادغام شد. سازمانی که امروزه با نام Catalent Pharma Solutions شناخته می شود.
تقریباً دو قرن پس از ثبت اختراع اولین کپسول ژلاتینی، این محصول هنوز به عنوان انتخابی مورد توجه و با اهمیت در سراسر جهان در صنعت داروسازی باقی مانده است.
امروزه برای انتشار سریع تر و پایدارتر APIها راه حل هایی ارائه شده است. از اتصال متقابل زنجیره ای مولکول های ژلاتین جلوگیری می کند و در نتیجه کیفیت کپسول ژلاتینی را از نظر فراهمی زیستی و ماندگاری بهبود می بخشد. این روش ها، راندمان فرآیند و پایداری ویسکوزیته بهتر را به ارمغان میآورند.
کپسول های ژلاتینی بعنوان محصولات خالص و طبیعی فاقد هرگونه افزودنی یا اصلاح شیمیایی هستند و 100% زیست سازگار هستند.
فواید ژلاتین در کاربردهای دارویی
ژلاتین یکی از پرمصرفترین مواد در کاربردهای دارویی و پزشکی است و دلیل خوبی هم دارد: ژلاتین ویژگیهای ارتجاعی و شفافیت بسیار مفیدی دارد، در دمای بدن ذوب میشود و برگشتپذیر است. ژلاتین یک ماده بسیار متنوع با فواید بسیاری برای کاربردهای دارویی مانند کپسول ژلاتینی، قرص و غیره است.
کپسول های ژلاتینی
ژلاتین به طور گسترده جهت ایجاد پوسته برای کپسولهای سخت و نرم استفاده میشود و راهکاری مؤثر برای محافظت از محتویات در برابر نور، اکسیژن اتمسفر، آلودگی و رشد میکروبی و همچنین پنهان کردن طعم و بو است.
کپسول های سخت 75 درصد از بازار کپسول ژلاتینی را تشکیل می دهند. که به عنوان کپسول های دو تکه نیز شناخته می شود. از دو پوسته استوانه ای کلاهکی تشکیل شده است.
آنها را می توان در اندازه های مختلف از تولید کرد و امکان این را دارد که شفاف یا رنگی باشد. ویژگی چاپ نیز دارد. کپسول های ژلاتینی معمولاً با پودرها، گرانول ها و … پر می شوند.
همچنین می توان آنها را با مایعات و خمیرها با استفاده از روش هایی که برای مهر و موم کردن و بسته بندی کپسول ها ایجاد شده و در عین حال استانداردهای ایمنی دارو را حفظ می کند، پر کرد.
در صورت بروز هرگونه خطا در حین تولید کپسول سخت، قابلیت برگشت حرارتی ژلاتین امکان تنظیمات حین فرآیند را فراهم می کند.
هنگامی که ژلاتین برای تولید کپسول استفاده می شود وسیله موثری برای محافظت از پرکننده در برابر نور، اکسیژن، آلودگی و رشد میکروبی است.
ژلاتین همچنین الزامات ویسکوزیته برای تولید کپسول را برآورده می کند. این ویژگی در طیف گسترده ای از ویسکوزیته ها موجود است، به این معنی که یک راه حل سفارشی که بر اساس الزامات فرآیند است می تواند به تولید کنندگان کپسول ارائه شود.
علاوه بر این، برگشت پذیری حرارتی آن ( قابلیت حرکت از حالت مایع و جامد و بازگشت به مایع بدون از دست دادن استحکام ژل )، نقش مهمی در فرآیند تولید کپسول ژلاتینی ایفا می کند.
برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کپسول های ژلاتینی، با ما تماس بگیرید.
کپسول ژلاتینی ویژگی های منحصر به فردی دارد.